30. 4. 2024   |   svátek má Blahoslav
 

Špaldoto s hříbky

Název Množství a jednotka
špaldové kroupy 250 g
sušené houby hrst
mrkev 2 ks
česnek 2 stroužky
bujón bez glutamátu 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)


Zdravé, jednoduché a dobré.



Postup
Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst sušených hříbků a vaříme do změknutí - asi hodinu. Jakmile jsou kroupy poloměkké, přidáme dvě na kostičky nakrájené mrkve, bujón bez glutamátu a vaříme doměkka. Ke konci dochutíme solí, přidáme utřený česnek, lžičku olivového oleje a okořeníme pepřem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Špenát

Postup: Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...